طراحی گرافیک چیست و چه کاربردهایی دارد؟ راهنمای جامع

فهرست مطالب

وقتی به طراحی گرافیک فکر می‌کنید، آیا به تبلیغات هنری فکر می‌کنید؟ گرافیک چشم‌نواز در وب سایت‌ها؟ صفحاتی که به طرز خیره کننده‌ای در مجلات چیده شده‌اند؟ در حالی که این نمونه‌ها مطمئناً تحت تعریف طراحی گرافیکی قرار می‌گیرند، این اصطلاح شامل موارد زیادی می‌شود: پوستر، اینفوگرافیک، جلد کتاب، برچسب محصول، لوگو، کارت ویزیت، علائم، طرح‌بندی وب‌سایت، برنامه‌های تلفن‌همراه، رابط‌های نرم‌افزار و هزاران تصویرسازی دیگر که در طول روز می‌بینید.

فهرست کردن این نمونه‌های طراحی گرافیکی شروع خوبی است، اما تصویر کامل را نشان نمی‌دهد. در حالی که پوشش جزئیات و پیچیدگی‌های کل زمینه طراحی گرافیک ممکن است در یک مقاله امکان‌پذیر نباشد، این مرور اجمالی به شما کمک می‌کند تا این زمینه شغلی خلاقانه را بهتر درک کنید. سختی‌های شغل طراحی گرافیک را بررسی کنید و ببینید آیا این شغل ایده‌آل شماست یا خیر. طراحی گرافیک هم مانند هزاران شغل دیگر پیچیدگی‌ها و استرس‌ها و فشارهای خود را دارد و مهم است که یک سری رفتار شغلی و خصوصیت را در خود پرورش دهیم تا بهترین رفتار ممکن را در این زمینه کاری داشته باشیم.

طراحی گرافیک چیست؟

طبق تعریف موسسه هنرهای گرافیک آمریکا (AIGA)، طراحی گرافیک (Graphic Design) به عنوان «هنر و تمرین برنامه‌ریزی و طرح ایده‌ها و تجربیات با محتوای بصری و متنی» تعریف شده است. به عبارت دیگر، طراحی گرافیک ،ایده‌ها یا پیام‌های خاصی را به صورت بصری منتقل می‌کند. این تصاویر می‌تواند به سادگی یک لوگوی تجاری یا به پیچیدگی طرح‌بندی صفحه در یک وب سایت باشد.

یک طراح گرافیک، هنگامی که از او خواسته می‌شود در مورد تعریف طراحی گرافیک توضیح دهد، می‌گوید: «طراحی گرافیک عناصر گرافیکی و متنی را دریافت می‌کند و آنها را در انواع رسانه‌ها پیاده‌سازی می‌کند. این به تولیدکننده کمک می‌کند تا با مصرف‌کننده ارتباط برقرار کند و پیام پروژه، رویداد، کمپین یا محصول را منتقل می‌کند.»

طراحی گرافیک می­تواند توسط شرکت‌ها برای تبلیغ و فروش محصولات از طریق تبلیغات، توسط وب سایت‌ها برای انتقال اطلاعات پیچیده به روشی قابل هضم از طریق اینفوگرافیک‌ها، یا توسط کسب و کارها برای توسعه هویت از طریق برندسازی و موارد دیگر مورد استفاده قرار گیرد.

هر روز، ما بسیاری از چیزهای ظریف هنری اطراف خود را بدیهی می‌گیریم. جیکوب اسمیت، بنیانگذار استودیوی تصویرسازی ProductViz، می‌گوید در هر گوشه‌ی مجله‌ها، علامت خروج یا کتاب درسی مجموعه‌ای از ایده‌های طراحی نهفته است که بر ادراک ما تأثیر می‌گذارد.

همچنین مهم است به یاد داشته باشید که اگرچه بسیاری از پروژه‌های طراحی گرافیک دارای اهداف تجاری مانند تبلیغات و لوگو هستند، اما در زمینه‌های دیگر نیز استفاده می‌شود و کارهای طراحی گرافیکی اغلب صرفاً به عنوان وسیله‌ای برای بیان هنری ایجاد می‌شوند.

تاریخچه مختصری از طراحی گرافیک

طراحی گرافیک مختص به عصر مدرن نیست. در واقع، طراحی گرافیک هزاران سال است که وجود داشته است. البته، در طول سال‌ها بسیار متفاوت به نظر می‌رسد. ما یک اینفوگرافیک گردآوری کرده‌ایم که تاریخچه طراحی گرافیک و چگونگی تبدیل آن به آنچه امروز می‌‌بینیم را شرح می‌دهد.

اینفوگرافی تاریخچه طراحی گرافیک

چرا طراحی گرافیک مهم است؟

در اینجا اطلاعاتی وجود دارد که به ما کمک می‌کند تا بفهمیم چقدر هنرهای گرافیکی ضروری هستند.

6 آمار مهم در طراحی گرافیک

اصول طراحی گرافیک چیست؟

برای درک بهتر معنای طراحی گرافیک، آگاهی از عناصر و اصول تشکیل دهنده طراحی بسیار مهم است. عناصر در ارتباط یا تضاد با یکدیگر برای ایجاد طرح‌های بصری چشمگیر و تاثیرگذار استفاده می‌شوند.

این عناصر طراحی گرافیکی عبارتند از:

مهمترین عناظر طراحی گرافیک شامل فرم رنگ بافت خط فضا شکل و اندازه می باشد.
عناصر در طراحی گرافیک

طراحان گرافیک همچنین به اصولی در طراحی پایبند هستند که اساساً مجموعه‌ای از دستورالعمل‌هایی هستند که به یک طراحی کمک می‌کنند تا ترکیب بندی مؤثری را بدست آورد. این اصول اولیه در طراحی گرافیک به ایجاد تعادل و ثبات برای محصول نهایی کمک می‌کند.

این اصول طراحی گرافیک عبارتند از:

اصول طراحی گرافیک
اصول طراحی گرافیک

حتما این را شنیده‌اید که می‌گویند:«قوانین باید شکسته شوند»، که مطمئناً در این مورد می‌تواند درست باشد. اما یک طراح گرافیک خوب قبل از تصمیم‌گیری آگاهانه برای شکستن آنها، ابتدا باید این اصول را درک کند.

روش‌های مختلف طراحی گرافیک

همانطور که تاکنون دیده‌اید، طراحی بسته‌ بندی یا یک پوستر طراحی شده عناصر مختلفی را در برمی‌گیرد. برای مثال همین پوستر شامل یک سری نوشته و یک سری تصاویر است که در کنار هم یک اثر جالب را تشکیل داده‌اند. پس واضح است که یک اثر گرافیکی از دو عنصر نوشتار و تصویر تشکیل شده و استفاده از هردوی اینها قوانین و روش‌های خاصی را می­‌طلبد. در ادامه آن‌ها را معرفی می‌کنیم.

1. طراحی گرافیک مبتنی بر تصویر

طراحان برای نشان‌دادن ایده‌هایی که باب علاقه مشتریانشان باشد و بتوانند با آنها ارتباط برقرار کنند، تصاویری را توسعه می‌دهند. تصاویر می‌توانند ابزارهای ارتباطی فوق‌العاده قدرتمند و قانع‌کننده‌ای باشند که نه تنها اطلاعات بلکه حالات و احساسات را نیز منتقل می‌کنند. افراد به طور غریزی بر اساس شخصیت، خاطرات و تجربه قبلی خود به تصاویر پاسخ می‌دهند.

در مورد طراحی مبتنی بر تصویر، تصاویر باید حاوی کل پیام باشند و محتوای اصلی را به بیننده برساند زیرا کلمات کمی برای توضیح و توصیف وجود دارد. در این تصاویر ممکن است عکس، نقاشی، طراحی یا فرم به طرق مختلف ارائه شوند. طراحی مبتنی بر تصویر زمانی به کار می‌رود که طراح تشخیص دهد که در یک مورد خاص، یک تصویر واقعاً ارزش هزار کلمه را دارد.

مثال‌هایی از طراحی گرافیک مبتنی بر تصاویر
مثال‌هایی از طراحی گرافیک مبتنی بر تصاویر

2. طراحی گرافیک مبتنی بر نوشتار

در برخی موارد، طراحان برای انتقال پیام به کلمات تکیه می‌کنند؛ اما روشی متفاوت از آنچه که نویسندگان استفاده می‌کنند. برای طراحان گرافیک، ظاهر کلمات به اندازه معنای آنها مهم است. در این مورد اشکال بصری، چه تایپوگرافی (ارتباطات تصویری طراحی شده با استفاده از کلمه چاپی) و چه حروف دست‌ساز، بسیاری از عملکردهای ارتباطی را انجام می‌دهند و منظور را اگاهانه و صریح به مخاطب می­رسانند. آنها می­توانند توجه شما را روی یک پوستر جلب کنند یا نام محصول را روی یک بسته یا کامیون مشخص و معرفی کنند.

طراحی گرافیک مبتنی بر نوشتار
طراحی گرافیک مبتنی بر نوشتار

بازار کار و مسیر شغلی در طراحی گرافیک

همانطور که قبلا ذکر شد، هیچ معنای طراحی گرافیکی به تنهایی وجود ندارد. طراحی گرافیک از زمینه‌ها و تخصص‌های زیادی تشکیل شده است که از چاپ و طراحی وب سایت گرفته تا انیمیشن و موشن گرافیک را شامل می‌شود. طراحی گرافیک فرصت‌ها و مسیر شغلی متنوعی را برای افراد با هر علاقه‌ای ارائه می‌دهد.

اگر 30 سال پیش از شخصی می‌پرسیدید که طراحی گرافیک را تعریف کند، پاسخ او احتمالاً بر نمونه‌های مرتبط با چاپ مانند مجلات، پوسترهای فیلم و تبلیغات متمرکز بود. اکنون ما در عصر دیجیتال زندگی می‌کنیم که چندین نوع جدید از طراحی گرافیک را به وجود آورده است. در ادامه مواردی از پرکاربرد ترین مشاغل و زمینه‌های طراحی گرافیک معرفی شده است.

1. طراحی برند

طراحی برند، تنظیم دستورالعمل‌ها و بهترین شیوه‌های مارکتینگ برای یک شرکت است تا در تمامی زمینه‌ها هویت خاص خود را دارا باشد. طراحان برند به برقراری ارتباط بین شخصیت، کاربرد‌ها و پیام‌های اصلی یک شرکت کمک می‌کنند، بنابراین این کار مستلزم استراتژی است.

کار طراحی برند شامل موارد زیر است اما توجه کنید که محدود به آنها نیست:

  • طراحی لوگو
  • طراحی سربرگ، آیکون‌ها و تصاویر مختلف
  • انتخاب رنگ‌های برند
  • ایجاد یا انتخاب فونت‌ها و دستورالعمل‌های تایپوگرافی
  • ایجاد قالب‌هایی که از دستورالعمل‌های برند پیروی می‌کند و می‌تواند برای بازاریابی، رشد و متمایز ساختن از سایر تیم‌ها استفاده شود
  • طراحی بسته‌بندی و گرافیک برای طراحی محصول

طراحان برند خوب درک درستی از طراحی بازاریابی، طراحی وب، طراحی لوگو و بسیاری از جنبه‌های دیگر طراحی گرافیک دارند، زیرا تصمیماتی که می‌گیرند بر تمام پروژه‌های طراحی بعدی آن برند تأثیر می‌گذارد. به طور کلی طراحی برند یا همان برندینگ ایجاد یک تم خاص و متمایز برای برند شما را به عهده دارد.

طراحی برند در طراحی گرافیک
طراحی ست اداری یکی از الزامات برای طراحی برند است.

طراحی برند با سرعتی خاص در حال پیشرفت است. از آنجایی که با توسعه فناوری، برندها همیشه به دنبال راه‌های جدیدی برای تعامل با مخاطبان هدف خود هستند، طراحی برند آنها باید از کانال‌ها و روش‌های جدید و در حال تغییر پشتیبانی کند.

طراحان برند معروف اغلب خود را در حال ایجاد یا تطبیق طراحی برند برای پلتفرم‌های جدید و در‌حال ظهور می‌بینند. بنابراین، اگر از چالش‌های جدید و همگام شدن با آخرین روندها لذت می‌برید، طراحی برند ممکن است برای شما مناسب باشد.

2. طراحی گرافیک برای بازاریابی و مارکتینگ

طراحی بازاریابی، طراحی گرافیکی برای ابتکارات بازاریابی و جذب مشتری است. طراحان بازاریابی ممکن است روی پروژه‌های کوچک، مانند طرح‌بندی ایمیل تبلیغاتی، یا پروژه‌های چند وجهی بزرگ، مانند طراحی غرفه، دست‌نوشته‌ها و مواد چاپی برای نمایشگاه‌های تجاری کار کنند.

طراحان بازاریابی ممکن است روی طراحی بصری برای موارد زیر کار کنند:

  • ایمیل‌ها
  • خبرنامه‌ها
  • تابلوهای تبلیغاتی و سایر تابلوها
  • پوسترها
  • تبلیغات چاپی
  • غرفه‌های نمایشگاهی
  • ارسال‌کننده‌های فیزیکی
  • وب‌سایت
اهمیت طراحی گرافیک در بازاریابی و مارکتینگ

3. طراحی وبسایت

بسیاری از گرافیست‌ها روی عناصر بصری کار می‌کنند که در یک وب‌سایت مورد استفاده قرار خواهند گرفت. اما توجه به این نکته مهم است که طراحی وب و طراحی گرافیکی متفاوت هستند.

طراحی یک وب‌سایت عالی یک کار چند رشته‌ای است زیرا وب‌سایت‌ها تعاملی هستند. شما به مهارت‌های طراحی گرافیک و همچنین تجربه‌کاربری (UX) و طراحی رابط‌کاربری (UI) نیاز دارید، به همین دلیل است که بسیاری از وب‌سایت‌ها توسط تیم‌هایی متشکل از چندین حرفه و با مجموعه مهارت‌های مختلف و مکمل طراحی می‌شوند.

طراحان وب ممکن است روی پروژه‌هایی مانند نمونه‌های زیر کار کنند::

  • ایجاد آیکون‌ها و دکمه‌ها
  • ایجاد تصاویر و سایر گرافیک‌ها
  • طراحی و طرح‌بندی صفحات وب
  • ایجاد عناصر مختلف طراحی تعاملی در یک وب‌سایت
  • ساخت فیلم و گیف
  • کمک به اطمینان از بهینه سازی عناصر بصری برای همه دستگاه‌ها (دسکتاپ، موبایل و غیره)
  • کار با تیم های طراحی‌وب، UX، UI و بازاریابی برای بهبود تجربه کلی برای بازدیدکنندگان سایت

البته تعداد زیادی از طراحان گرافیک نیز طراح وب هستند و وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌های موبایل زیبایی را بدون حمایت یک تیم بزرگ ایجاد کرده‌اند.

طراحی گرافیک در طراحی سایت

4. طراحی تصویر یا تصویرسازی

تصاویر اغلب به عنوان بخشی از طراحی وب، بازاریابی و برند گنجانده می‌شوند. اما آنها به روش‌های دیگری نیز استفاده می‌شوند. برخی از طراحان صرفاً بر ارائه تصاویر تمرکز می‌کنند و با تیم‌های طراحی بزرگتر کار می‌کنند.

تصویرگران ممکن است آثار تصویرسازی را برای این موارد به کار ببرند:

  • کتاب‌های کودکان
  • چاپ بر روی تی‌شرت و سایر پوشیدنی‌ها
  • کارت‌ها
  • وب سایت‌ها
  • رسانه‌های اجتماعی
  • ویدئو و رسانه‌های تعاملی
  • کمپین‌های بازاریابی

سبک‌های تصویرسازی از طراح به طراح دیگر می تواند به شدت متفاوت باشد. برخی از هنرمندان تقریباً منحصراً در قالب‌های دیجیتال با استفاده از ابزارهایی مانند Adobe Illustrator، Photoshop یا Procreate کار می‌کنند و برخی دیگر رسانه‌های دیجیتال را با رسانه فیزیکی ترکیب می‌کنند و ترجیح می‌دهند با مداد و کاغذ شروع کنند.

تصویرسازی در طراحی گرافیک

5. طراحی حروف (فونت)

برخی از طراحان گرافیک در ایجاد تایپوگرافی، طراحی حروف یا فونت تخصص دارند.

طراحی حروف می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • ایجاد حروف و اعداد سفارشی
  • نوشتن یا ایجاد تایپوگرافی
  • انتخاب فونت و ایجاد دستورالعمل‌های تایپوگرافی برای یک برند

انسان‌ها برای برقراری ارتباط پیام‌ها به شدت به کلمات متکی هستند، بنابراین طراحان حروف در مجموعه وسیعی از پروژه‌ها همکاری می‌کنند. طراحان حروف ممکن است برای ایجاد لوگو یا حتی دعوت‌نامه عروسی استخدام شوند و گاهی اوقات با ایجاد، انتخاب یا ترکیب‌کردن فونت‌ها به طراحی برند نیز کمک می‌کنند. همچنین ممکن است طرح‌هایی را برای طراحان وب، بازاریابی، محصول یا بسته ایجاد کنند. برای مشاهده چند نمونه از فونت‌های فارسی طراحی شده میتوانید به سایت فونت ایران مراجعه کنید.

طراحی فونت

6. طراحی اینفوگرافیک

درواقع، اینفوگرافیک‌ها ابزاری برای نمایش داده‌ها یا اطلاعاتی هستند که می‌توانند به صورت بصری دریافت شوند. اینفوگرافیک‌ها به شکل تصاویر دوبعدی، عناصر تعاملی در یک وب‌سایت یا حتی در ویدیوها ارائه می‌شوند. موضوع مشترک این است که آنها به بیننده کمک می‌کنند تا بیشتر اطلاعات یا مفاهیم پیچیده را از طریق تصاویر راحت‌تر درک کند.

تصویر زیر نمونه‌ای عالی از یک اینفوگرافیک تعاملی است. مقاله اصلی از دانشگاه واشنگتن را بررسی کنید تا ببینید چگونه این طراحی اینفوگرافیک درک مطالب یک مطالعه تحقیقاتی در مورد تأثیر چرخه ماه بر الگوهای خواب را آسان‌تر می‌کند.

استفاده از طراحی گرافیک در طراحی اینفوگرافیک

7. طراحی پارچه و سطح

طراحان گرافیک پارچه ممکن است طرح‌هایی را برای موارد زیر ایجاد کنند:

  • پارچه‌ها
  • کاغذ دیواری
  • فرش
  • مبلمان

بسیاری از طراحان منسوجات نه تنها در طراحی گرافیک، بلکه در واقع چاپ یا خلق منسوجات را تجربه کرده اند. برای اینکه یک طراح پارچه عالی باشید، باید اصول طراحی، مانند تئوری رنگ و ریتم، و همچنین درک آنچه در هنگام استفاده از رنگ‌ها و پارچه‌های مختلف ممکن است داشته باشید، زیرا خود مواد ، بافت و گاهی حتی خواص شیمیایی آنها بر ظاهر نهایی یک طرح تأثیر می‌گذارند.

طراحی پارچه با استفاده از طراحی گرافیک

8. طراحی بسته‌بندی

از غذا گرفته تا گجت‌ها و جواهرات، بسته‌بندی‌ای که محصولات در آن حمل می‌شوند اغلب به اندازه خود محصول مهم است. هدف طراحان بسته‌بندی نشان دادن یا تکمیل اطلاعات اقلام داخل بسته‌هاست.

گرافیک بسته بندی طراحی گرافیک چیست و چه کاربردهایی دارد؟ راهنمای جامع

9. طراحی نشریات

اصطلاح طراحی گرافیک همانطور که در تاریخچه گرافیک بررسی شد، درواقع از طراحی گرافیک نشریات سرچشمه گرفته است و امروزه هنوز بخش مهمی از نشریات چاپی و دیجیتالی است. گستره طراحی نشریه:

  • کتاب‌ها
  • مجلات
  • روزنامه‌ها
  • ایمیل‌ها و نشریات دیجیتال

طراحی گرافیک نشریات به تنظیم لحن یک نشریه کمک می‌کند و می تواند کلمه نوشته شده را تقویت کند و با ایجاد نظم خاص مطالعه و تمرکز خواننده بر روی متن را افزایش دهد.

با پیشرفت‌های تکنولوژیکی که انواع جدیدی از طراحی گرافیک را معرفی می‌کند، مشاغل جدید طراحی گرافیک نیز ظهور کرده است. این تکامل کل چشم‌انداز مشاغل در این زمینه را تغییر داده‌است.

طراحی نشریات و صفحه ارایی در طراحی گرافیک

تقاضا برای طراحان گرافیک “سنتی” که عمدتاً برای ناشران چاپی کار می‌کنند به میزان قابل توجهی کاهش یافته است، اما این همه داستان را بازگو نمی‌کند. طبق دفتر آمار کار  پیش‌بینی می‌شود که استخدام طراحان گرافیک در خدمات طراحی سیستم‌های رایانه‌ای تا سال 2028 تا 24 درصد رشد کند. بیشتر این تقاضا به دلیل افزایش نیاز کسب‌وکارها و سازمان‌ها به گرافیک و تصاویر دیجیتال است. زیرا هدف آنها افزایش حضور دیجیتالی و مدرن است.

طراحان گرافیک کجا کار می‌کنند؟

بنابراین با این گفته، برخی از عناوین شغلی رایج طراحی گرافیک کدامند؟ داده‌ها به ما کمک کرد تا رایج‌ترین و پرطرفدارترین عناوین شغلی را تعیین کنیم:

  • طراح گرافیک (Graphic Designer) یا گرافیست
  • طراح رابط و تجربه‌‌ی کاربری (User Experience and Interface Designer)
  • طراح‌ وبسایت (Web Designer)
  • مدیر هنری (Art Director)
  • مدیر ‌خلاق (Creative Director)

همانطور که می‌بینید، زمانی که به دانش و مهارت کافی مجهز شوید، چندین گزینه شغلی طراحی گرافیک وجود دارد.

از آنجایی که طراحان گرافیک می‌توانند در بسیاری از زمینه‌ها کار کنند، وظایف و مسئولیت ها ممکن است متفاوت باشد. شما ممکن است در یک شرکت یا آژانس یا در خانه به عنوان فریلنسر کار کنید. طراحان گرافیک اغلب در مکان‌های زیر کار می‌کنند:

  • آژانس‌های تبلیغاتی
  • شرکت‌های طراحی سایت
  • شرکت‌های بازاریابی
  • ناشران چاپی و آنلاین
  • فروشندگان آنلاین و آجر و ملات
  • سازمان‌های غیرانتفاعی

ابزارهای محبوب طراحی گرافیک

اکنون که می‌دانید چه نوع مشاغل و تخصص‌هایی وجود دارد، مفید است که با ابزارهای طراحی گرافیکی که به انجام کار کمک می‌کنند آشنا شوید. یکی از ابتدایی‌ترین و کم‌ هزینه‌ترین ابزارهایی که طراحان از آن استفاده می‌کنند، دفتر اسکچ یا طراحی است. طراحان گرافیک اغلب ایده‌ها یا پیش‌نویس‌های سریع را روی کاغذ ترسیم می‌کنند، قبل از اینکه برای تکمیل فرآیند به کامپیوتر مراجعه کنند.

همانطور که گفته شد، رایانه‌ها و نرم‌افزارهای طراحی در فضای دیجیتال امروزی ضروری هستند، حتی اگر در نهایت برای چاپ طراحی می‌کنید. نوع کامپیوتری که شما نیاز دارید بر اساس اولویت است، اما وقتی صحبت از نرم افزار می‌شود، محصولات Adobe مانند Photoshop، Illustrator و InDesign پایه‌های اصلی در دنیای طراحی گرافیک هستند.

طراحی گرافیک طراحی گرافیک چیست و چه کاربردهایی دارد؟ راهنمای جامع

در نهایت، ایده‌ها و الهامات همان چیزی است که یک طراح گرافیک بیشتر به آن نیاز دارد. چاد بیرنباوم، یکی از بنیانگذاران داکپین ​​دیزاین، توضیح می‌دهد: (شما باید یک مفهوم محکم داشته باشید که به عنوان پایه و اساس طراحی و ارتباطات شما عمل کند. این مفهوم و ایده باید ابتدا روی کاغذ کار کند و سپس کامپیوتر باید به عنوان ابزاری برای زنده کردن این مفهوم استفاده شود).

طراحان گرافیک از دنیای اطراف خود الهام می‌گیرند، بنابراین اگر نگران هستید که به اندازه کافی خلاق نیستید وبلاگ‌های طراحی گرافیکی الهام‌بخش زیادی وجود دارد که می‌توانند به جریان یافتن خلاقیت‌های شما کمک کنند.

سوالاتی که برای تبدیل شدن به یک گرافیست باید از خود بپرسید؟

ورود به هر حوضه‌ی شغلی‌ای نیازمند استعداد‌ها و توانایی‌های خاصی است که شما باید دارا باشید تا یک طراح گرافیک حاذق شناخته شوید علاوه بر این‌ها در هر زمینه شغلی و محیط‌کاری ،اخلاق‌کاری و روابط اجتماعی از مهم‌ترین فاکتور‌هاست و طراح گرافیک بودن مثل تمام شغل‌ها نیازمند این فاکتورهاست.

1. چه مهارت‌هایی دارم؟

طراحان گرافیک اغلب وظیفه دارند پروژه‌های مختلف را به طور همزمان مدیریت کنند. این مورد به ویژه اگر شما انتخاب کنید که در یک آژانس کار کنید، که نماینده تعداد انگشت شماری از مشتریان یا برندهای مختلف است بسیار حائذ اهمیت است حتی طراحان داخلی اغلب بر روی انواع پروژه‌های متنوع کار می‌کنند؛ از بنرهای وب‌سایت و تصاویر رسانه‌های اجتماعی گرفته تا برگه‌های فروش و کاتالوگ‌های چاپی.

برای کسانی که شغل آزاد (freelancer) را انتخاب می‌کنند، این لیست مسئولیت‌ها فراتر از کار طراحی است. همچنین باید بازاریابی، حسابداری، روابط با مشتری و موارد دیگر را مدیریت کنید. صرف نظر از اینکه در نهایت در کدام محیط‌کار طراحی گرافیکی قرار می‌گیرید، سازگاری و توانایی انجام چند کار ضروری است.

مهارت های لازم برای تبدیل شدن به طراح گرافیک

2. آیا تغییر را پذیرا هستم؟

دنیای طراحی گرافیک به طور مداوم در حال تحول است. تکنیک‌ها و فناوری‌های جدید هر ساله معرفی می‌شوند، به همین دلیل است که تعهد به یادگیری به طور دائم کلید ایجاد یک حرفه طراحی پایدار است. دنیای تکنولوژی که به طور تصاعدی در حال رشد و دگرگونی است، تأثیر زیادی در زمینه طراحی گرافیک دارد. آیا از آشنایی با آخرین ویژگی‌های نرم‌افزار طراحی هیجان‌زده هستید؟ آیا برای یادگیری در مورد تکنیک جدیدی که مدیریت حجم‌کاری شما را کارآمدتر می‌کند، وقت می‌گذارید؟ اگر تمایل به مقاومت در برابر تغییر دارید، ممکن است بخواهید مسیر شغلی متفاوتی را در نظر بگیرید.

3. آیا صبور هستم؟

بیشتر کارهای یک طراح گرافیک به دستور مشتری یا سایر ذینفعان داخلی انجام می‌شود. به ندرت پروژه‌ای وجود خواهد داشت که در آن سلطنت خلاقانه و آزادانه به شما داده شود و در طول مسیر با هیچ درخواستی برای تجدید نظر مواجه نشوید. شما می‌توانید انتظار داشته باشید که زمانی را صرف رسیدگی به بازخوردها و مشتریانی کنید که ممکن است اولویت‌های آنها در اواسط پروژه تغییر کند.

در حالی که راه‌هایی برای حفظ ارتباط مثبت بین شما و مشتریانتان وجود دارد، شما همچنان باید به عنوان یک طراح صبور باشید. هر مشتری و پروژه متفاوت است، و همه‌ی آنها می توانند قبل از اینکه همه راضی شوند، نیاز به تجدید نظر و تغییرات متعدد داشته باشند.

4. آیا من کار تیمی در توانم هست؟

درست است که طراحان گرافیک زمان زیادی را خود را صرف کار انفرادی می‌کنند و موارد جدید را ایجاد می‌کنند، اما زمان تولید تنها بخشی از کار است. بقیه کارهای آنها به شدت به همکاری متکی است. این مهم است که بتوانید ایده‌ها و مفاهیم را با مشتری و همچنین با اعضای تیم خود مذاکره کنید.

در هر مرحله‌ای از حرفه خود، می‌توانید خود را در حال همکاری با توسعه دهندگان مختلف، کار با طراح دیگری در یک پروژه یا رهبری گروهی از طراحان دیگر باشید. این بدان معناست که شما باید بین خواسته‌های مشتریان و همکاران خود تعادل برقرار کنید و در عین حال نظر حرفه‌ای خود را در مورد اینکه چگونه یک پروژه از نظر بصری جذاب‌تر خواهد بود، ابراز کنید. با توجه به اینکه طراحی گرافیک یک زمینه ذهنی است، این می تواند یک چالش باشد. شما به کمی درایت دیپلماتیک و تمایل به گوش دادن نیاز دارید، حتی اگر مخالف باشید.

اهمیت کار تیمی در طراحی گرافیک

5. آیا می‌توانم انتقادات را بپذیرم؟

وقتی از ذهنیت صحبت می‌کنیم، اجتناب‌ناپذیر است که در نهایت با نظری متفاوت با نظر خود مواجه شوید. به عنوان یک طراح گرافیک، ضروری است که بازخورد­ها را شخصی نکنید. گفتن این کار آسان‌تر از انجام دادن است. به خصوص اگر قلب خود را در پروژه‌ای گذاشته باشید. اما در نهایت، شما باید به خواسته‌های مشتری احترام بگذارید و برای رسیدن به یک مصالحه تلاش کنید.

به‌عنوان یک طراح گرافیک، ایده‌ها و طرح‌های شما همیشه در معرض دید دیگران قرار می‌گیرند و با انتقادهایی همراه می‌شوند. این می­تواند هم خوب باشد و هم بد. انتقاد سازنده و متفکرانه می‌تواند منجر به رشد حرفه‌­ای شود اگر مایل به پذیرش آن باشید. نکته کلیدی این است که ذهن خود را باز نگه دارید و انتقاد را به آرامی بپذیرید.

6. آیا می‌توانم مشکلات را به بهترین شکل حل کنم؟

به احتمال زیاد شما به حل مشکلات عادت کرده‌اید، چه در شغل فعلی، چه زندگی شخصی یا به عنوان والدین. حل مسئله به شغل شما به عنوان یک طراح گرافیک ختم نمی‌‎شود. وظیفه شما به عنوان یک طراح گرافیک یافتن موثرترین راه برای رسیدن به هدف مورد نظر است.

برخی از درخواست­ها چالش برانگیزتر از سایرین خواهند بود. اگر ذهنیتی دارید که مشکلات را به‌عنوان فرصت‌های هیجان‌انگیز درک می‌کند، احتمالاً در برآوردن نیازهای مشتری خود موفق خواهید بود، حتی اگر تلاش‌ها و ویرایش‌های متعددی لازم باشد.

دفعه بعد که یک بیلبورد چشم‌نواز یا یک وب سایت جذاب دیدید به این فکر کنید که استعداد خلاقیت طبیعی شما می‌تواند شما را به راه‌های زیادی ببرد، اما ویژگی‌های ذکر شده در بالا می‌تواند به شما کمک کند تا حرفه خود را به سطح بالاتری ببرید.

واقعیت‌هایی درباره گرافیست بودن که باید بدانید

مشاغل مبتنی بر خلاقیت به حرفه‌ای­ها این فرصت را می­دهد که توانایی‌های هنری خود را برای یک کار روزانه به کار ببرند، اما این بدان معنا نیست که شما همیشه می‌توانید آنچه را که می­خواهید بسازید.

قرار نیست همیشه روی پروژه‌هایی کار کنید که هیجان‌انگیز و سرگرم‌کننده هستند، زیرا قسمت­های کم‌­تر هیجان‌انگیز بخش بزرگی از کار است و معمولا درخواست کارفرما باید الویت شما باشد و با این حال، در نهایت دیدن آثار هنری شما در جهان، همه روزهای سخت را ارزشمند می­کند.

گرافیک طراحی گرافیک چیست و چه کاربردهایی دارد؟ راهنمای جامع

احساس مالکیت در مورد طرح‌ها یا ایده‌های خود آسان است. اما وقتی به عنوان یک طراح گرافیک کار می‌کنید، همکاری با دیگران بخش بزرگی از کار است. زمانی که افراد بیشتری را به کاری که می‌خواهید انجام دهید اضافه می‌کنید، همیشه متغیرهای بیشتری وجود دارد، اما کار گروهی می‌تواند بخش بسیار لذت‌بخشی از پروژه باشد. همکاری یکی از جنبه‌های محیط شرکت طراحی است که طراحان عاشق آن می‌شوند. عضویت در یک تیم و کار‌کردن روی پروژه‌ها با هم شما را به چالش می‌کشد تا به چیزها متفاوت نگاه کنید و تقریباً همیشه مفاهیم قوی‌تری را به همراه دارد.

آیا شغل طراحی گرافیک استرس زا است؟

قبل از غوطه‌ور شدن در مسیر عمیق دنبال کردن حرفه طراحی گرافیک، لازم است در مورد نیازهای عملی کار بیشتر بدانید. آیا این کار تنش‌دار می‌شود؟ چه چیزی طراحان گرافیک را ناامید می‌کند؟ آیا با فکر کردن به کار، خوابم را از دست می‌دهم؟ به نظر می‌رسد که ساختن دارایی‌های خلاقانه که از لحاظ بصری خیره‌کننده است، راهی واقعاً جالب برای امرار معاش است، اما آیا استرس مرتبط با آن زندگی را سخت می‌کند؟ این یک نگرانی منطقی است. پاسخ به اینکه آیا طراحی گرافیک استرس‌زا است در نهایت بستگی زیادی به شخصیت شما و افرادی که با آنها کار می­‌کنید دارد.

رایان مونگیا، طراح گرافیک می‌گوید: «طراحی گرافیک استرس‌زا تر از هرشغل دیگری نیست. بسیاری از این استرس بستگی به نوع پروژه ای دارد که دارید و برای چه کسی آن را انجام می‌دهید.

با این حال، چند علت رایج استرس برای طراحان گرافیک وجود دارد:

  • رعایت ضرب‌الاجل‌ها
  • پیمایش نظرات خلاق متضاد
  • تولید کار خلاقانه در صورت تقاضا
گرافیک استرس زاست طراحی گرافیک چیست و چه کاربردهایی دارد؟ راهنمای جامع

مانند هر شغل دیگری،در طراحی گرافیک، زمان‌های شلوغ و برنامه‌­های فشرده، اوج و فرودهایی وجود خواهد داشت. فهمیدن اینکه یک روز معمولی شامل چه چیزهایی می‌شود به شما کمک می‌کند تصمیم بگیرید که آیا این رشته برای شما مناسب است یا خیر. طراحان گرافیک آزاد و طراحان گرافیک داخلی به طور یکسان باید ضرب‌الاجل‌های ثابت، انتظارات مشتری، مشاغل عجولانه و سطوح مختلف انرژی خلاقانه را مدیریت کنند. برای درک اینکه آیا این نقش با توانایی‌ها و شخصیت شما و راه‌های مدیریت استرس حین کار مناسب است یا خیر، موارد زیر را مد نظر قرار دهید.

1. ضرب‌الاجل همیشه وجود دارد

طراحان گرافیک وظیفه دارند تصاویری زیبا و جذاب بسازند که می‌تواند یک فرآیند سرگرم کننده باشد. اما این وظایف در محدوده باز نیستند. همه دارای مهلت‌ها و تاریخ‌های تحویل هستند که می‌تواند بر فرآیند فشار وارد کند. گرافیک یک حرفه متمرکز بر ضرب‌الاجل است. همیشه تمرکز بر زودتر انجام شدن کار است، هرگز تاخیر نباید داشته باشید. همیشه درخواست‌های لحظه آخری وجود دارد که نیاز به ماندن شب‌ها و آخر هفته‌ها در دفتر دارند. محدودیت‌های زمانی همیشه باعث ایجاد استرس می‌شوند زیرا پایه ی اصلی طراحی گرافیک خلاقیت است و خلاقیت را نمی‌توان به زمان خاصی محدود و یا پیش‌بینی کرد.

برای خود و تیمتان یک جدول زمانی غیرقابل مذاکره تنظیم کنید که شامل ایجاد مفهوم، تولید ایده، دور بازخورد (داخلی و خارجی) باشد و این را در همان ابتدا به مشتری خود معرفی کنید.

2. مشتریان و همکاران می‌توانند دیدگاه‌های خلاقانه اما متناقضی داشته باشند.

تلاش‌های خلاقانه ذهنی هستند، به این معنی که ممکن است دیدگاه‌های متضادی در مورد اینکه چه چیزی یک طراحی را قدرتمند و تاثیرگذار می‌کند وجود داشته باشد. زمانی که چندین ذینفع مهم بازخورد متناقض ارائه می‌دهند، هدایت فرآیند طراحی آسان نیست. شما باید با تجربه یاد بگیرید که چه بازخوردی را باید دریافت کنید، چه چیزی را به حداقل برسانید و چگونه خروجی نهایی را بفروشید تا همه راضی باشند.

و طراحی گرافیک طراحی گرافیک چیست و چه کاربردهایی دارد؟ راهنمای جامع

 این مبارزه برای رسیدن به زمینه خلاقانه مشترک چالشی است که همه طراحان با آن روبرو هستند. اگر از نظر احساسی روی کار سرمایه گذاری کنید و به طرح‌ها دل ببندید، حتی دشوارتر می‌شود. این‌ها چیزهایی هستند که با تجربه بیشتر مدیریت آنها آسان تر می‌شود، اما اولین‌باری که شخصی طرحی را که زمان زیادی را صرف آن کرده‌اید رد می‌کند، ممکن است سخت باشد.

محدودیت‌های بودجه یا به طور کلی قراردادن محدوده در یک پروژه نیز می‌تواند به اختلاف نظر در مورد اینکه کدام جهت یا ایده برای نتیجه نهایی بهترین است کمک کند. طراحان گرافیک این امکان را ندارند که صرفاً فقط از نظر خود استفاده کنند.

طراحان موفق شنوندگان خوبی هستند که مهارت حل مسئله را کامل درک کرده‌اند. آنها در حرفه خلق هنر و طراحی تجاری هستند، نه فقط هنرهای زیبا، یعنی با هدف و برای مخاطب خلق می‌کنند.

3. تولید محتوای خلاقانه در هر روز و ساعت می‌تواند مشکل باشد.

ایجاد تعادل بین کار و زندگی یک مشکل همیشه بزرگ در هر حرفه‌ای است، اما اگر یک طراح گرافیک بخواهد شاداب بماند و از فرسودگی شغلی جلوگیری کند، تولید کار خلاقانه نیازمند ملاحظات خاصی است. برای یک طراح، مدیریت سرعت کار با پایبندی به یک روال ثابت بسیار کمک کننده و مفید است.

“عادت‌ها به طراح کمک می‌کنند تا مغزش را برای فعالیت‌هایی که دنبال می‌کند، آماده کند. وقتی یک روتین خوب داشته باشد، همه چیز طبیعی و ناخودآگاه می‌شود. این باعث می‌شود که بدون تلاش زیاد در یک حالت خلاقانه و هنری قرار بگیرد”

کار برای شرکت‌هایی که جریان خلاقیت را درک می‌کنند همیشه با ساعات اداری استاندارد مطابقت ندارد،که این می‌تواند مفید باشد. اجازه دادن به طراحان برای کار در محیطی خلاقانه و از راه دور، اغلب منجر به افزایش قابل توجه بهره وری، خلاقیت و تعادل کلی کار و زندگی می شود. یک طراح حرفه‌ای نیاز به سوخت‌گیری دارد. اگر آنها به تخلیه باتری خلاقانه خود روز به روز ادامه دهند، در نهایت چیزی باقی نمی‌ماند.

یک روز از کارهایی که یک طراح گرافیک انجام می دهد

درنهایت اینکه طراحی گرافیک استرس‌زا است یا نه، نتایج ممکن است متفاوت باشد.

مهارت‌های طراحی گرافیک در صنایع مختلفی به کار می‌روند، زیرا عملاً هر شرکتی تلاش می‌کند تا در جلب توجه مشتریان خود، بهترین خود را به کار گیرد. ساخت طرح‌های جدید چشم‌نواز، کاربردی و جذاب برای ایجاد یا افزایش مشتریان همواره مورد توجه شرکت‌ها است. استفاده از مهارت‌های طبیعی و یادگیری اصول طراحی گرافیک می‌تواند چیزی باشد که شما را به سمت این رشته سوق می‌دهد، اما درک واقعیت‌های این کار نیز راهی عالی برای دورکردن عوامل استرس‌زا بالقوه است.

سخن آخر

گفتیم طراحی گرافیکی به دلایل زیادی مهم است چون این تخصص اساس هر طراحی لوگویی است که تا به حال دیده‌اید. به‌علاوه، به تمام محتوای رسانه‌های اجتماعی و تبلیغاتی که هر روز می‌بینید مرتبط است. علاوه بر این، طراحی گرافیک بخشی از طراحی جلد کتاب، صفحه آرایی مجله، طراحی محصول، طراحی پوشاک و موارد دیگر است طراحی گرافیک یکی از مشاغلیست که اهمیت روز افزونی دارد و این روزها در حیطه کامپیوتر و وبسایت بسیار گسترش پیدا کرده و طرفدارهای زیادی دارد .تاثیری که هنر گرافیک در تبلیغات و فروش و… میگذارد غیرقابل انکار است؛ به همین دلیل بازارشغلی نسبتا خوبی دارد. گرافیک یک کار کاملا خلاقیت محور است و حرف اول را هنر میزند و یک چیز ذاتی است؛ اما در طراحی گرافیک همه چیز هنر و خلاقیت نیست. فاکتورهای مهم دیگری مثل مدیریت زمان و چندکاره بودن و کنجکاو بودن وجود دارد که بدون اینها یک طراح گرافیست نمی‌تواند بهترین خودش باشد. در این شغل لازم است طراح تسلط کامل بر زمان و استرس و سازگاری با شرایط داشته باشد زیرا یک طراح گرافیک اغلب ضرب‌الاجل‌های فراوانی بر سر‌راه دارد گاهی ویرایش‌های لحظه اخری باعث کمبود وقت می‌شود و گاهی نظرات متضاد از طرف کارفرما می‌تواند تمام کار را تغییر دهد. فقط یک گرافیست ماهر با روابط و هوش اجتماعی بالا است که می‌تواند از این شرایط به بهترین شکل عبور کند. پس فراموش نکنید برای یک گرافیست ماهر بودن علاوه بر خلاقیت به مهارت‌های دیگری نیاز است.

اصول طراحی گرافیک کدامند؟

هر طرح گرافیکی از عناصر اولیه‌ای مانند خط، بافت، رنگ و… تشکیل شده است که به تحت اصول گرافیکی خاصی با هم در ارتباط هستند. این اصول شامل تعادل، تضاد، ریتم، تناسب، تاکید و جنبش می‌باشد.

شغل طراحی گرافیک شامل چه حوزه‌هایی می‌شود؟

یک گرافیک می‌تواند در حوزه‌های مختلفی مانند طراحی برند، پارچه، رابط کاربری (UI)، لوگو، تصویرسازی، اینفوگرافیک، نشریات و بسته‌بندی مشغول به کار شود. این حوزه‌ها در واقع شاخه‌های طراحی گرافیک در بازارکار هستند.

طراح گرافیک با چه نرم افزارهایی کار می‌کند؟

بسته به اینکه گرافیست در چه حوزه‌ای مشغول به کار باشد، نرم افزاری که با آن کار می‌کند متفاوت هست. ولی به طور کلی نرم افزارهای شرکت Adobe در شاخه‌های مختلف گرافیکی کاربردهای اصلی و حرفه‌ای دارند.

آموزش گرافیک در چه مکان‌هایی صورت می‌گیرد؟

برای یادگیری اصول گرافیکی و تبدیل شدن به یک گرافیست، می‌توان با ورود به رشته‌های طراحی گرافیک و ارتباط تصویری در دانشگاه‌ها و هم‌چنین کلاس‌های آزاد در موسسات علمی مربوطه این مهارت را فراگرفت.

برای ثبت امتیاز برای این پست کلیک کنید
تعداد امتیازات: 5 - میانگین امتیاز: 5
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شاید به این مطالب هم علاقمند باشید

دریافت مشاوره

جهت دریافت مشاوره و راهنمایی درباره خدمات ایکاس با ما تماس بگیرید.

فراخوانی-اقدام

فرم ثبت نام دوره مقدماتی تجربه طراحی محصول

لطفا جهت ثبت نام در دوره، اطلاعات زیر را وارد کنید و در صورت نیاز به راهنمایی یا اطلاعات بیشتر با شماره 09126088533 تماس بگیرید.